Internetmarketing Design
Image default
Marketing

11 redenen om met je bedrijf online te gaan

Grotere bedrijven als bol.com, Fonq en coolblue zijn al langere tijd online aanwezig en hebben een goede presence. Ondanks dat dit webshops zijn heb je als CEO van het bedrijf een belangrijke taak, het bedrijf te laten groeien.

Maar dat is lastig om te verwezenlijken omdat de oude conventionele verkoopstrategieën vaak niet meer werken. Cold calling of acquisitie is een crime en men wordt doodgegooid met mails en telefoontjes over diensten die men extern aanbied. Hoe moet je als bedrijf opvallen? We vragen het de eigenaar van Dragon  chain corp. Een Amerikaans bedrijf dat een filosofie heeft om je bedrijf beter vindbaar te maken.

Dave bedankt voor je komst en fijn dat je ons te woord wil staan. We hebben al eerder kennis gemaakt op een conferentie in LA en daar gaf je aan dat bedrijven mee moeten gaan in de online transitie. Een strategie die er voor zorgt dat de generatie van nu bedrijven zoekt die online presence hebben

Dave: Dat klopt. We zien steeds vaker dat de jongere generatie eerst googlen naar een bedrijf die in de top 10 staan omdat die meer authoriteit hebben dan een merk.vaak legt men verbanden met wat Google vindt en wat goed of slecht is.

Hoe komt het dat kleine bedrijven beter scoren in Google dan grotere bedrijven?

Dave: Dit komt omdat grotere bedrijven vaak log zijn en alle lagen van de organisatie er iets over te zeggen willen hebben. Dit kan een juridische uitwerking hebben als er iets staat wat niet klopt. Je moet er als consument vanuit kunnen gaan dat het waar is wat je bedrijf zegt. Daarnaast zie je dat grotere bedrijven onervaren mensen op posities zetten om mensen de kans te geven om door te groeien met als gevolg dat je niet de juiste kennis in huis haalt.

En hoe zie jij de toekomst voor industriële bedrijven die hun product nog via de ouderwetse manier aan de man brengen?

Ik zou een transitie laten plaatsvinden om een website laten maken die future proof is en die elk moment kan opschalen.