Internetmarketing Design
Image default
Internet

5 tips om een jouw eigen website te maken

Een beginnend bedrijf is vaak gebaat bij een eigen webshop waar klanten naar toe kunnen om contact of informatie te vinden over je bedrijf. Een website maken is meestal niet wat bedrijven zelf doen, maar is zeker wel mogelijk. Daarnaast is het super leerzaam en persoonlijk om hier zelf invloed in te hebben. Ook is het een stuk goedkoper om zelf een website te maken in plaats van een website te laten maken 

  1. Wees consistent met je doelstelling op de website 

Wat is jouw doel van de website? Wil je mensen informeren of juist laten converteren? Websites waar het doel bij de klant niet duidelijk te zien is, worden dan ook vaak niet goed bekeken en snel weg geklikt. Wees daarom consistent op je website met betrekking tot je doel. Gebruik veel call to actions en duidelijke taal.  

  1. Simpel en strak design 

Mensen houden van persoonlijk, maar ook van een strak design. Gebruik dus geen trends of te veel details. Ten eerste kunnen mensen zich hieraan irriteren en op deze manier wordt de doelstelling overschaduwd. Kies dus voor een simpel, persoonlijk en strak design voor je website. Vergeet hierbij niet om een goede en overzichtelijke indeling te maken om mensen gemakkelijker te laten navigeren op jouw website. 

  1. Blijf ontwikkelen 

Eén van de grootste punten die een website irrelevant maakt, is door nadat je de website hebt ontwikkeld, deze niet meer te blijven ontwikkelen. Zorg er dus voor dat de content op de website up-to-date blijft. Dit kan met behulp van SEO of door SEA. 

  1. Pas je website aan op de doelgroep 

Bestaat jouw doelgroep uit voornamelijk ouderen of juist uit jongeren? Uit ouders of alleenstaanden? Dit wordt op een website vaak vergeten, maar is enorm belangrijk om zo aan te slaan bij jouw doelgroep. Dit is ook wel het stukje persoonlijk wat bij stap 2 is benoemd. 

  1. Snel, sneller en snelst 

Het is de 21 ste eeuw en mensen zijn het zat om te wachten. Ons geduld is op en daarnaast is de concurrentie op het internet moordend. Zorg er dus voor dat je website snel is. Verklein je bestandgrootte van de afbeeldingen en beperk het aantal plugins. Met Pingdom kan je hier meer informatie over krijgen. Wie zegt dat je technische kennis nodig hebt om een website te bouwen.