Internetmarketing Design
Image default
Recreation / Travel

Een speedbike, hoe werkt dat?

De speedbike is flink populariteit aan het winnen in Nederland. De speedbike heeft in tegenstelling tot de reguliere e-bike veel meer vermogen en kan dus ook veel sneller. Dit is ideaal als u binnen een korte tijd op uw werk moet zijn. De speedbike vereist door de hogere snelheden wel een kenteken en het gebruik van een helm, safety first!

Snelfietsroutes

De speedbike is ideaal om te gebruiken op snelfietsroutes. Omdat de overheid het gebruik van de speedbike wil stimuleren worden deze steeds vaker aangelegd in Nederland. De speedbike is namelijk goed voor het milieu en zorgt ervoor dat er verkeer vanaf drukbezochte wegen wordt weggenomen. De snelfietsroutes die momenteel beschikbaar zijn hebben een strekking van ongeveer 300km. Deze snelfietsroutes zijn niet ingericht als een normale weg. Er zijn namelijk nauwelijks kruispunten en stoplichten te vinden op deze routes zodat u aan een stuk door kan rijden.

Waar vind ik de snelfietsroutes

De snelfietsroutes vind u tegenwoordig in stedelijke gebieden waar zij diverse steden aan elkaar verbinden. Een voorbeeld van deze route is de snelfietsroute tussen Amsterdam en Haarlem of de snelfietsroute tussen Delft en Rotterdam. De speedbike zorgt ervoor dat u deze afstanden snel af zal leggen. De eerste paar km op een speedbike zijn waarschijnlijk ook wennen. U zal al gauw snelheden van 30-35km per uur bereiken. De snelheid van de speedbike zal snel wennen. De speedbike stelt u in staan om optimale vrijheid te ervaren en toch goede snelheden te behalen. De speedbike is voornamelijk in de zomer een heerlijk transportmiddel.

Geïnteresseerd geraakt?

Bent u naar aanleiding van dit artikel zelf geïnteresseerd geraakt in een speedbike? Speedbikes hebben een redelijk forse aanschafprijs maar betalen zichzelf snel terug. U bespaart ladingen met geld doordat u geen brandstof meer gebruikt en u zal merken dat u veel tijd bespaart met de speedbike omdat u nooit meer in die vervelende files terecht komt!