Internetmarketing Design
Image default
Recreation / Travel

Ga voor een animatie!

Animatie laten maken

Een bedrijf gericht op animatie speelt een echt grote rol als je een dienst wilt aanbieden aan de klant. Zij zijn namelijk de partij die een animatie in elkaar kunnen zetten voor jou. Wist je namelijk dat het niet zo makkelijk is om een animatie te maken. Een bedrijf is toch echt wel aardig wat tijd kwijt aan het monteren van deze video. Maar wat doet een animatiebedrijf precies en wat is het voordeel van het laten maken?

Het animatieproces

Het proces van animeren zal altijd beginnen met het script. Dit is een blad met alle tekst die in de je wilt hebben in de video. Deze stap is dus van erg belangrijk en dit speelt een belangrijke rol bij het uiteindelijke filmpje. Aan de hand van het script zal het bedrijf aan de slag gaan met het storyboard. Op het storyboard wordt eigenlijk het gehele verhaal getekend als een stripverhaal. Ook kijken ze door middel van het storyboard naar de achtergrond muziek die je zou kunnen gebruiken en naar de voice over voor de video. Vaak heeft het bedrijf zelf wel mensen welke zich willen verhuren voor de voice over, maar als je zelf iemand hebt dan is dit nog een leuker idee voor het maken van de video.

De voordelen van animatie op een rijtje

Een animatie kan dus zeker een goede investering zijn. Hier zijn verschillende pluspunten van een animatie. Ten eerste zorgt de animatie voor een uitstraling die past bij de tijd. Het is namelijk net even wat anders dan die saaie reclames op tv. Hierdoor zorg je er voor dat je net even anders te werk gaat dan de andere bedrijven. Dan komen we gelijk bij het tweede voordeel, het zorgt er namelijk voor dat mensen een hogere focus zullen hebben bij het kijken van jouw animatie. Omdat het nieuw is ligt de focus vele malen hoger dan voorheen. De boodschap blijft zo beter hangen en mensen leren jouw bedrijf echt goed kennen.  Ook is het zo dat het zorgt voor veel bespaarde uren. Wanneer je zelf wat mensen aan het werk zet om een filmpje te maken dan zal dit langer duren dan je denkt. Je weet niet echt wat je aan het doen bent en het resultaat is nu niet bepaald je van het.  Er zitten dus heel erg veel voordelen aan het laten maken van een animatie. Het is dan ook echt zo dat je bedrijf goed op de mart zal komen als je deze vorm van marketing toepast.

Dingen die je in je achterhoofd moet houden

Er zijn een paar dingen die belangrijk zijn om altijd te onthouden als je een animatiebedrijf wilt hebben voor het laten maken van de video. Het eerste wat je moet doen is zorgen dat toch wel een bedrijf neemt wat al goede projecten gehad heeft. Hier moet je dus letten op alle beoordelingen van de mensen die eerst klant waren. Aan de hand hiervan kun je namelijk zien wat het voordeel is van dat bedrijf Je kunt het beste gewoon op internet naar een bedrijf zoeken, vaak staan de reviews ook vermeld. Zo krijg je een beeld over de kwaliteit van dit bedrijf. Een voorbeeld is Donker Media, deze heeft veel projecten op haar naam staan, waaronder projecten voor grote bedrijven zoals de Blokker en de ING. Op die manier heb je meer garantie over de kwaliteit.

Animatie of video

Een animatie is echt veel beter dan de normale video. De standaard video of een normaal reclame filmpje is elke dag al op tv. Hierdoor gaan deze filmpjes niet zo goed binnenkomen in je hersnenen. Een animatie is dan ook een handige manier om je zelf te onderscheiden. Daarnaast is het soms ook nog eens veel goedkoper dan de video. Dit komt omdat een video veel meer mensen vereist dan de animatie. Je hebt mensen nodig die het moeten spelen. Je kunt dus veel beter kiezen voor een animatie als je jouw bedrijf wilt verbeteren.

Ga voor een animatie!

Een animatie is dus echt de ideale manier om een bepaald product te promoten. Het zorgt er voor dat je afstand zal hebben van andere bedrijven. Ook kun je er nog eens tijd en geld mee besparen als je kiest voor de animatie. Je moet wel even een beetje dingen opzoeken wanneer je besluit om er een te nemen. We hebben nog een paar tips voor je om te zorgen dat je het beste resultaat mogelijk krijgt. Wees duidelijk in wat je wilt en geef goede instructies. Zo zorg je er voor dat je geen fouten zal hebben bij het laten maken van de vide. Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat voor stijl je nodig gaat hebben voor de video, dit kun je dan meenemen.

https://donkermedia.nl/animatie-laten-maken/