Internetmarketing Design
Image default
Recreation / Travel

Webshop starten Vraag en Antwoord

Je wilt zelf een webshop starten maar je weet niet precies waar je moet beginnen. Je bent niet de eerste die met vragen zit over een webshop starten, daarom hebben we vijf praktische vragen op een rijtje gezet. Uiteraard geven we ook de antwoorden!

 

Vraag 1: Is een webshop starten duur?

Antwoord: Nee, een webshop starten hoeft helemaal niet duur te zijn. De software, het betaalsysteem en de hosting kan kostbaar zijn, met het online platform van Shoptrader kun je all-in voor enkele tientjes per maand je eigen webshop online draaien.

 

Vraag 2: Kan ik eerst de software testen?

Antwoord: Dat hangt van het gekozen platform af. Je kunt gratis in WordPress een webshop starten, je zult al snel merken dat je toch voor veel extra diensten zoals hosting en winkelmandjes extra moet betalen. Shoptrader werkt met een abonnement, je kunt wel eerst tot 15 dagen gratis testen.

 

Vraag 3: Moet ik een grote voorraad aan producten inkopen?

Antwoord: Je hebt al kosten genoeg, een magazijn volstouwen met producten is een dure zaak. Je kunt ook een webshop starten met alleen affiliate producten. Dat zijn producten die je in feite doorverkoopt. Veel fabrikanten en dienstverleners bieden jou een riante commissie als jij hun producten verkoopt. Geen verkoop, geen kosten.

 

Vraag 4: Hoe scoor ik hoger in Google?

Antwoord: Door SEO toe te passen. Je maakt jouw webshop vindbaar door de juiste sleutelwoorden in de site te plaatsen en de winkel op de juiste wijze in te richten. Een blog bijhouden zorgt er ook voor dat jouw ranking in Google beter wordt. Dit kost je alleen tijd, je hoeft geen advertentiekosten te betalen.

 

Vraag 5: Kan ik later opschalen?

Antwoord: Goed om te horen dat je ambitie hebt. Na de webshop starten met een standaard account kan het zijn dat je uit je jasje groeit. Dan is het goed om te weten dat Shoptrader in drie “smaken” komt van starter tot multinational. Je kunt dus jouw winkel laten uitgroeien tot wereldbedrijf.

 

Je zult ongetwijfeld nog veel meer vragen hebben bij een webshop starten. In plaats van te vragen kun je beter gewoon beginnen. Aangezien Shoptrader momenteel de eerste 15 dagen gratis te testen is kost het je geen cent. Waar wacht je nog op?

https://www.shoptrader.nl/